مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳) امضای تفاهم‌نامه ٢ هزار میلیارد تومانی برای سامان‌دهی محور‌های ورودی مشهد مقدس شهردار مشهد: اولویت فعلی مدیریت شهری؛ ایجاد حال خوب برای شهروندان است+ویدئو درباره محمدولی اسدی، نایب تولیت آستان قدس رضوی | خادمی که تیرباران شد
سرخط خبرها

قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد

  • کد خبر: ۳۰۱۳۵۸
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۹
  • ۱
قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد
با اعلام مدیرعامل شرکت راه‌آهن کشور، عملیات اجرایی مهم‌ترین پروژه ریلی کشور به‌زودی آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از خرداد سال ۱۳۵۴ که قرار بود ژاپنی‌ها قطار‌برقی را در مسیر تهران-‌مشهد راه‌اندازی کنند، حدود پنجاه سال می‌گذرد و تکلیف پروژه قطار‌برقی مشهد-تهران و پروژه برقی‌سازی قطار مشهد به پایتخت پیچ‌و‌خم‌های زیادی را به خود دیده است. این ماجرا البته تا سال ۱۳۸۵ مسکوت ماند و در این سال پای آلمانی‌ها به میان آمد؛ اما از این نمد هم کلاهی برای برقی‌سازی مسیر قطار تهران به مشهد بافته نشد. البته سال ۱۳۸۸ هم دوباره حرف از چینی‌ها به میان آمد، اما برقی‌سازی این خط فقط با چند متر کار نمایشی و نصب دو سکوی برقی به اتمام رسید و کار تا سال ۱۳۹۶ روی هوا بود.

در این سال دوباره حرف از چینی‌ها و ایتالیایی‌ها به میان آمد و قرار شد چینی‌ها کار را با فاینانس به اتمام برسانند؛ اما این پروژه هم با خروج آنها از پروژه، نیمه‌تمام ماند. با روی‌کار‌آمدن دولت سیزدهم، اما پروژه برقی‌سازی قطار تهران مشهد، از دستور‌کار خارج شد و قطار سریع‌السیر اولویت شبکه ریلی ارتباطی میان پایتخت و مشهد شد. 

در‌نهایت و با تغییر دولت و روی‌کار‌آمدن دولت چهاردهم و طبق اظهارات وزیر راه‌و‌شهرسازی و همچنین مدیرعامل شرکت راه‌آهن کشور، قرار است پروژه برقی‌سازی قطار مشهد تهران، دوباره اولویت اول و اصلی شبکه ریلی کشور باشد.

در‌همین‌زمینه مدیرعامل راه‌آهن کشور در حاشیه نشست «ارتقای خطوط ریلی ترانزیتی کشور در کریدور شرق به غرب و شمال-جنوب» و در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه پروژه برقی‌سازی قطار مشهد به تهران و ارتقای سرعت اتصال مشهد به پایتخت، مهم‌ترین پروژه ریلی کشور است، گفت: در دو دهه گذشته کار‌هایی برای آغاز برقی‌سازی قطار تهران به مشهد انجام شده، اما به فرجام نرسیده بود. با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب نیز بر ضرورت زیارت آسان و ایجاد زیرساخت‌ها در مسیر زیارت تأکید داشته‌اند، برای تسریع در اجرای این پروژه، مسائلی در‌مورد تأمین سرمایه پروژه مطرح شده است.

جبارعلی ذاکری ادامه داد: امیدوارم با تشکیل کنسرسیوم، عملیات اجرایی این پروژه عظیم، هر‌چه‌سریع‌تر آغاز شود. با توجه به تأمین‌مالی‌هایی که از قبل پیش‌بینی شده است، بعد از اتمام کامل فاز مطالعات و انتخاب پیمانکاران، پروژه در‌حال‌حاضر به نقطه آغازین رسیده است. تعدیلاتی هم در روش پیمان انجام گرفته و با یک ترکیب و روش جدید، کار عملیاتی خواهد شد.

تأمین اعتبار با تهاتر نفتی

از‌آنجا‌که پروژه‌ای با این وسعت و حجم نیازمند اعتبار ویژه‌ای نیز هست، ذاکری بخشی از محل تأمین اعتبار آن را از محل تهاتر نفتی اعلام کرد و گفت: در این مسیر سرمایه بخش خصوصی هم پای‌کار خواهد آمد.

۱.۶‌میلیارد برای اتمام کار

مدیرعامل راه‌آهن کشور در پاسخ به این سؤال که «برآورد نهایی اتمام عملیات برقی‌سازی چقدر خواهد بود؟»، این‌گونه توضیح داد: برآورد ریالی فعلا در حد ۱.۳ میلیارد دلار است؛ اما بخش اجرایی و تأمین ناوگان را هم که اضافه کنیم، هزینه‌ها به ۱.۶‌میلیارد دلار می‌رسد. برای زمان اتمام کار نیز همه‌چیز منوط به تأمین اعتبار است.

قطار باری افغانستان در مسیر ترکیه

وی همچنین درباره ماجرای توقف چند ماه قبل قطار باری افغانستان به ترکیه بیان کرد: این مشکل از دو ماه قبل حل شده و هفتمین قطار باری هم هفته گذشته از افغانستان راهی ترکیه شد. فعلا این مسیر کاملا باری است و انتقال مسافر در این مسیر منوط به اتمام ۳۵‌کیلومتر باقی‌مانده راه‌آهن افغانستان تا مسیر هرات است.

برقی‌سازی قطار مشهد-تهران، اولویت اول استان

استاندار خراسان رضوی نیز با بیان اینکه کنسرسیومی برای برقی‌سازی قطار مشهد-تهران ایجاد خواهد شد، گفت: در‌حال حاضر این پروژه اولویت اول استان است و با اجرای این خط ریلی، بخش عمده‌ای از مشکلات مسیر تردد شرق به غرب رفع می‌شود.
غلامحسین مظفری ادامه داد: در استان، اولویت ما پروژه‌هایی است که بیشترین نفع را برای کل منطقه داشته باشد و منجر به ارزش افزوده شود.

وی با بیان اینکه برقی‌سازی قطار مشهد به تهران با پروژه قطار سریع‌السیر مشهد- تهران، به‌صورت موازی و جداگانه دنبال می‌شود، بیان کرد: در پروژه کریدور شرق به غرب، کار با اولویت پروژه برقی‌سازی از سرخس به مشهد، تهران و غرب کشور دنبال می‌شود.

وی با بیان اینکه با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد، تصریح کرد: قرار است جلسات ماهانه برای این پروژه تشکیل شود. امروز هم جلسه هماهنگی برای تأمین مالی و شروع پروژه قطار برقی برگزار شد؛ البته درمجموع اعتبار موردنیاز برای برقی‌سازی، حداکثر ۱۰‌درصد رقم قطار سریع‌السیر خواهد بود و امیدواریم برقی‌سازی قطار مشهد-تهران هر‌چه‌زودتر عملیاتی شود.

مظفری عملیاتی‌شدن خطوط برقی و قطار سریع‌السیر را یکی از اولویت‌های برجسته‌سازی کریدور شرق به غرب اعلام کرد و گفت: با وجود اینکه در کشور‌های همسایه هم کریدور‌هایی در حال تشکیل است، اما کریدور شمال به جنوب برای اتصال آسیای میانه به خلیج‌فارس و کریدور شرق به غرب برای تسریع در مسیر تجاری چین و کشور‌های شرقی به اروپا، بهترین مسیر ممکن است؛ اما نباید فراموش کنیم که همه ابزار‌ها برای تشکیل این دو کریدور را هر‌چه‌زودتر باید فراهم کنیم، زیرا کشور‌های رقیب نیز در‌این‌زمینه بیکار ننشسته‌اند و مشغول افزایش زیرساخت‌های خود هستند.

ستاد توسعه شرق، تشکیل می‌شود

استاندار خراسان رضوی همچنین با بیان اینکه یکی از اولویت‌های مهم و فعلی استان، تشکیل کمیته‌ای برای آسیب‌شناسی وضع موجود و ارتقای وضعیت در استان است، گفت: برای توسعه همه‌جانبه استان نیازمند تشکیل ستاد توسعه شرق هستیم و در این ستاد باید کریدور‌های هوایی، زمینی، ریلی و نیز مباحث مربوط به انتقال و توسعه انرژی در قالب کمیته انرژی هم مدنظر قرار گیرد.

وی از تشکیل «دبیرخانه توسعه شرق» در آینده نزدیک در خراسان رضوی خبر داد و گفت: برای تسهیل در توسعه استان، هر اطلاعاتی که لازم باشد، در این دبیرخانه گردآوری خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مشهد مقدس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
0
0
جناب آقای استاندار محترم و نماینده های محترم شهر مشهد مقدس لطفا سرمایه های شهر مشهد شهرک صنعتی توس و مجموعه ورزشی ودهکده المپیک ثامن را به حریم شهرمان مشهد مقدس بازگردانید این دو مجموعه متعلق به شهر مشهد مقدس است اما به طرز عجیبی در حریم شهرستان دیگری قرار گرفته است حتی مصوبه دولت در سالهای گذشته هم این دو مجموعه را متعلق به شهر مشهد مقدس می داند رسانه های محترم شهر مشهد لطفا به این موارد مهم توجه کنید و به صورت ویژه گزارش تهیه کنید واز مسئولان پیگیری کنید.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->